![]() |
Jagodowy jagielnik na zimno na czekoladowym spodzie |
spód:
70g płatków jaglanych
50g czekolady gorzkiej
1/3 szklanki wody
masa:
50g kaszy jaglanej ugotowanej na herbacie szałwiowej
40g dżemu jagodowego
starta czekolada do posypania
Wykonanie:
Płatki gotujemy na wodzie, z czekoladą do zgęstnienia. Wykładamy do małej kokietki obłożonej folią, obkładając spód i brzegi. Ugotowaną kaszę blendujemy z dżemem i również przekładamy do naczynia już ze spodem. Chłodzimy w lodówce 2h, posypujemy startą czekoladą.
Smacznego!
70g płatków jaglanych
50g czekolady gorzkiej
1/3 szklanki wody
masa:
50g kaszy jaglanej ugotowanej na herbacie szałwiowej
40g dżemu jagodowego
starta czekolada do posypania
Wykonanie:
Płatki gotujemy na wodzie, z czekoladą do zgęstnienia. Wykładamy do małej kokietki obłożonej folią, obkładając spód i brzegi. Ugotowaną kaszę blendujemy z dżemem i również przekładamy do naczynia już ze spodem. Chłodzimy w lodówce 2h, posypujemy startą czekoladą.
Smacznego!
Czy jesteśmy przygotowani na to co nas spotyka w życiu?
Czy mamy prawo złościć się na siebie za błędy czy porażki?
Dlaczego uważam, że perfekcjonizm jest wadą?
Nikt nas zawczasu nie przygotował do życia... (nie chodzi mi o rodziców, którzy nauczyli mówić i jak zachowywać się przy stole w gościach, czy też nauczycieli którzy wpoili nam mówić pełnymi zdaniami i pokazali gdzie leży Ameryka)
Nie mieliśmy okazji przećwiczyć sobie wcześniej wszystkich możliwych scenariuszy które nas spotykają, powtórzyć sobie schemat wydostawania się z tarapatów czy nauczyć się regułek jak nie podejmować złych decyzji. Wszystkiego uczymy się "na świeżo", oceniamy czy to dobre czy złe i obserwujemy konsekwencje, później albo to powtarzamy lub nie.
Ale nie przewidzimy wszystkich możliwych scenariuszy, dlatego popełnianie błędów leży w naszej naturze, na przestrzeni lat uczą nas wielu życiowych mądrości i nie musimy się ich wstydzić.
To perfekcjonizm jest abstrakcją i czymś nienaturalnym dla nas.
Nie bądź perfekcjonistą, to bez sensu! :)
Pyszne zdjęcie :)
OdpowiedzUsuń