.118. Camembert, gruszka, żurawina

Pieczona owsianka z gruszka, żurawiną i serem camembert


Składniki:
50g płatków owsianych
jajo
50g sera camembert
100g gruszki
20g suszonej żurawiny
słód

Wykonanie:
Płatki zalewamy wodą i odstawiamy na chwilę. Następnie kroimy gruszkę i ser na drobne kawałki. Mieszamy je z płatkami, jajkiem i żurawiną. Całość wstawiamy do piekarnika na 25minut w 200stopniach.

24B/21T/66W/525kcal


***

Moje posty to zawsze moje przemyślenia i motywacje których ja w danej chwili potrzebuję.
Dzisiejsza dawka motywacji dla mnie i dla was:

,,Dajmy sobie czas, a wszystko się ułoży"

Czasem chcemy czegoś za bardzo, już, teraz, natychmiast. 
Czasem musisz poczekać, los wie lepiej co ma się stać i na pewno się to stanie.
Musisz tylko cierpliwie poczekać.

46 komentarze:

  1. to zestawienie smaków na pewno jest jednym z lepszych!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam połączenie gruszka-żurawina-camembert! :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jadłam kiedyś tosty z gruszką i camembertem! Wspominam je bardzo dobrze, więc ta owianka musiała smakować super! :)

    OdpowiedzUsuń
  4. gruszka żurawina i camembert są dla siebie stworzone i uwielbiam takie wydanie, choć za tym serem solo nie przepadam :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja kocham ten ser zapiekany w całości z razowce i brukselką <3

      Usuń
  5. Ooo :) Ale bym to zjadła na śniadanko :D Pycha!
    Pozdrawiam serdecznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. To prawda, musimy być cierpliwi.
    Ciekawe śniadanie! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. o z camembertem owsianki jeszcze nie jadlam, ale smaki swietnie połączone! :)

    http://sniadaniowe-wariacje.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  8. Śniadanko pyszne i fajny pomysł z tym Camembertem! Jak książka się podoba, bo ciekawa jestem tej autorki, która jest bardzo obecnie na topie. :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. książkę przeczytałam już dawno i mi się bardzo podobała choć trzeba się skupić przy czytaniu jej :)

      Usuń
  9. Oho! :D Ciekawe połączenie. :D Pewnie z chęcią bym wypróbowała, ale sery nie są raczej dla mnie przeznaczone. :D

    OdpowiedzUsuń
  10. Z camembertem mogę jeść wszystko! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam te połączenie smaków <3

    OdpowiedzUsuń
  12. jakoś za długo czekam na to, co chcę :) a przepis jest super, bardzo lubię połączenie gruszki z camembertom :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Mmm, ale zrobiłaś mi smaka na taką owsianę <3 Musi być boska!

    http://worshipingmornings.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  14. W tym roku szkolnym na pewno dam z siebie wszystko ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Cudowne połączenie! Camembert i gruszka są dla siebie stworzone, ale chyba wolę ją w towarzystwie sera lazur :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Piekne!!
    Wpadnij do mnie na placuszki na deser ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Camembert i gruszka? Trafiłaś w sedno <3

    OdpowiedzUsuń
  18. wow z camembertem to tak wytwornie :P też myślę, że los czasem wie lepiej i na niektóe rzeczy trzeba poczekać, a do niektórych dojrzeć :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. to połączenie idealnie mi się kojarzy z tą książką na zdjęciu :)

      Usuń
  19. Cudowny pomysł! Jestem zachwycona i koniecznie muszę go wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram