.187.

Orzechowo-czekoladowy mugcake


Składniki:

4łyżki płatków owsianych
2łyżki mąki
łyżka jogurtu
jajo
proszek do pieczenia
łyżka kakao
łyżka masła orzechowego

Wykonanie:
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą i wstawiamy do mikrofali na 4min.


***
Co ostatnio poprawia mi humor?
Nie umieram dziś, nie kończę bieganie w tym sezonie.
Jeśli nawet nie będę miała siły na ten sezon (a tak nie bedzie!) to będę mocniejsza na następny.
Teraz, po zmianie trenera i tak czuję się jakbym zaczynała od zera... Jeśli przez te trzy lata będziemy iść w dobrym kierunku, a czuję, że tak będzie to może zostanę tu na studia.

Nie zapominajcie, że przed wami całe życie!

13 komentarze:

  1. Coś niesamowitego! Twoja pomysłowość, wykonanie i dodatki mnie zachwycają. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. mugcake to moja ulubiona opcja na szybkie śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. orzech i czekolada - to nie może nie smakować!

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. Mugcake! Czy mi się wydaje, czy coś słyszałam? Tak, to mi w brzuchu burczy :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Niby taka szybka propozycja śniadaniowa, a zazwyczaj jak nie mam czasu i pomysłu to po prostu gotuję owsiankę albo jem granolę z jogurtem. Zapomniałam o mug cake'u :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Oho. :D Dawno mug cake'ów nie robiłam! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Aż wstyd przyznać -nigdy nie robiłam mug cake ;p
    Trzeba nadrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  8. Nigdy nie robiłam. Chętnie bym spróbowała :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jeszcze nigdy nie robiłam czegoś choćby podobnego. Bardzo ciekawe:)

    OdpowiedzUsuń
  10. Mugcake jest najlepszy na szybkie, słodkie, ciepłe śniadanie <3

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram