

Przepis:
Pesto:
dwie garści bazylii
20 g orzeszków piniowych
50 ml oliwy z oliwek
ząbek czosnku
sól i pieprz
Wszystko rozdrobnić z moździerzu lub blenderze.
Tosty:
4 kromki chleba tostowego
dwie łyżki pesto
60 g mozzarelli
garść szpinaku
30 g suszonych pomidorów
Wykonanie:
Chleb posmarować pesto, położyć szpinak, suszone pomidory i mozzarellę. Zapiec w tosterze.
Pesto:
dwie garści bazylii
20 g orzeszków piniowych
50 ml oliwy z oliwek
ząbek czosnku
sól i pieprz
Wszystko rozdrobnić z moździerzu lub blenderze.
Tosty:
4 kromki chleba tostowego
dwie łyżki pesto
60 g mozzarelli
garść szpinaku
30 g suszonych pomidorów
Wykonanie:
Chleb posmarować pesto, położyć szpinak, suszone pomidory i mozzarellę. Zapiec w tosterze.
Pyszny pomysł! :) będę tu zaglądać, często brak pomysłu na śniadanie a nie lubię monotonii :))
OdpowiedzUsuńpewnie: )
Usuń