recenzja restauracji Aruana (hotel Narvil)


Ostatnimi czasem wygrałam się na kolację rocznicową do restauracji mieszczącej się w Hotelu Narvil  w Serocku. Hotel ładny i nowoczesny. Restauracja Aruana w okresie letnim mieści się na patio, które na pierwszy rzut oka skojarzyło nam się z podwórkiem na osiedlu. Kuchnia w okresie letnim również mieści się na dworze, co jest ogromnym plusem. 

❋❋❋
Na przystawkę zdecydowaliśmy się: ja na krewetki z grzanką, Rafał na zupę rybną z mleczkiem kokosowym, makaronem i krewetkami.

Krewetki naprawdę pyszne, idealnie zrobione, całość dopełniał sok z cytryny. Grzanka dość nietypowa, według mniej bardziej by pasowała grzanka ze zwykłego chleba z ziołami i czosnkiem :) Całość ogólnie bardzo dobra.






❋❋❋

Danie główne: ja łosoś z pieczonymi warzywami, pieczonymi ziemniakami i masłem ziołowym. Rafał to samo tylko zamiast łososia wybrał kurczaka. 
Łosoś idealnie usmażony, delikatny ale za mało doprawiony, właściwie w ogóle nie doprawiony. Pieczone marchewki świetne choć można by od nich odkroić końcówkę korzenia (tą już nitkowatą część na samym końcu), szparagi bardzo dobre. Najbardziej mi jednak smakowały pieczone ziemniaczki, bo tego nie da się zepsuć. Masło ziołowe idealnie się komponowało. Ogólnie dobre, ale kucharze mogliby sobie przypomnieć co to przyprawy. 



❋❋❋


Deser: U mnie szarlotka z lodami, u Rafała domowe lody czekoladowe i truskawkowe.

Szarlotka jak dla mnie za słodka i trochę sztuczna. W smaku bardziej jak sklepowa niż domowa.
Dobra, ale bez rewelacji. Za to lody waniliowe u mnie i czekoladowe u Rafała świetne.







0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram