

Składniki:
spód:
100g płatków owsianych + 1/3szklanki wrzątku
100g mąki ryżowej
łyżka roztopionego masła klarowanego
2łyżki miodu
2 banany
masa:
opakowanie budyniu śmietankowego (35g)
1/2szklanki wody
2 żółtka
2łyżki miodu
200ml smoothie Happy firmy Marwit
dodatkowo:
3łyżki wiórków kokosowych
Wykonanie:
Płatki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5min, po tym czasie miksujemy je z bananami. Masę przekładamy do misy, dodajemy: miód, mąkę i masło. Całość dokładanie mieszamy, żeby składniki się połączyły.
Masę przekładamy na blaszkę do tart o śr 26cm i pieczemy 20min w 180stopniach.
Smoothie podgrzewamy w garnuszku. Budyń rozpuszczamy w wodzie i stopniowo wlewamy do gorącego już napoju. Zmniejszamy gaz i cały czas mieszamy, dodajemy miód, a gdy masa zgęstnieje zdejmujemy z kuchenki.
Żółtka roztrzepujemy i dodajemy do nich łyżkę masy budyniowej (żeby nie zrobiła nam się jajecznica), całość mieszamy i powtarzamy tą czynność dopóki masa budyniowa nie znajdzie się w miseczce z żółtkami. Gdy będziemy mieli już jednolitą masę, wlewamy ją na upieczony spód i pieczemy 30min w 150stopniach.
Gdy tarta już przestygnie posypujemy wiórkami i delektujemy się jej smakiem.
spód:
100g płatków owsianych + 1/3szklanki wrzątku
100g mąki ryżowej
łyżka roztopionego masła klarowanego
2łyżki miodu
2 banany
masa:
opakowanie budyniu śmietankowego (35g)
1/2szklanki wody
2 żółtka
2łyżki miodu
200ml smoothie Happy firmy Marwit
dodatkowo:
3łyżki wiórków kokosowych
Wykonanie:
Płatki zalewamy wrzątkiem i odstawiamy na 5min, po tym czasie miksujemy je z bananami. Masę przekładamy do misy, dodajemy: miód, mąkę i masło. Całość dokładanie mieszamy, żeby składniki się połączyły.
Masę przekładamy na blaszkę do tart o śr 26cm i pieczemy 20min w 180stopniach.
Smoothie podgrzewamy w garnuszku. Budyń rozpuszczamy w wodzie i stopniowo wlewamy do gorącego już napoju. Zmniejszamy gaz i cały czas mieszamy, dodajemy miód, a gdy masa zgęstnieje zdejmujemy z kuchenki.
Żółtka roztrzepujemy i dodajemy do nich łyżkę masy budyniowej (żeby nie zrobiła nam się jajecznica), całość mieszamy i powtarzamy tą czynność dopóki masa budyniowa nie znajdzie się w miseczce z żółtkami. Gdy będziemy mieli już jednolitą masę, wlewamy ją na upieczony spód i pieczemy 30min w 150stopniach.
Gdy tarta już przestygnie posypujemy wiórkami i delektujemy się jej smakiem.
1porcja (1/8ciasta)
4B/8T/42W/235kcal
4B/8T/42W/235kcal
mmm na taką słodycz na pewno skusiłby się niejeden słodyczowy amator ;)
OdpowiedzUsuńmam nadzieję :)
UsuńWygląda obłędnie :-) z chęcią bym zjadła kawałek :-)
OdpowiedzUsuńzapraszam :)
UsuńWygląda obłędnie :-) z chęcią bym zjadła kawałek :-)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńWygląda bardzo apetycznie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję: )
Usuńta tarta wygląda fenomenalnie! ;)
OdpowiedzUsuńdziękuję!:)
UsuńZałapie się na kawałek?
OdpowiedzUsuńpewnie :)
UsuńWygląda przepięknie, chętnie bym zjadła taki kawałek. <3
OdpowiedzUsuńw takim razie zapraszam :)
UsuńPysznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńCudeńko! :D
OdpowiedzUsuń<3
Usuńoj tarta idealna, mniam :*
OdpowiedzUsuńdziękuję bardzo :)
UsuńPoproszę o kawałek ;)
OdpowiedzUsuńzapraszam:)
UsuńWygląda pysznie i jest bez mleka - idealny deser dla mnie!
OdpowiedzUsuńmoja mama nie lubi mleka, to dlatego :)
UsuńAle jak ci poszedł bieg?!
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanko <3
http://worshipingmornings.blogspot.com/
trochę zabrakło ale jestem zadowolona :)
Usuńale artystycznie podane ! :)
OdpowiedzUsuńczemu dzis bez komentarza pod postem ? ;>
a jakoś weny nie miałam :)
UsuńŚwietna😊
OdpowiedzUsuńdzięki!
Usuń