.107. Kokosowe racuchy z jeżynami



Kokosowe racuchy z jeżynami podane z brzoskwinią, serkiem wiejskim i syropem klonowym


Składniki:
20g drożdży
łyżeczka miodu
45g mąki (u mnie pełnoziarnista)
50g jeżyn
3łyżki wiórków kokosowych
jajo

Dodatki:
mała brzoskwinia
2łyżki serka wiejskiego
łyżka syropu klonowego

Wykonanie:
Do miski wkładamy drożdże, miód i mąkę. W czajniku gotujemy wodę i dodajemy 3 łyżki bardzo ciepłej (nie wrzącej) wody. Całość mieszamy i odstawiamy na 10min w ciepła miejsce.
Po tym czasie dodajemy jajo, wiórki kokosowe i dokładnie mieszamy. Na sam koniec dodajemy jeżyny. Smażymy na PAMie lub oleju kokosowym.

23B/21T/62W/525kcal

***
,,Życie nie jest przewiązane kokardą, ale i tak jest wspaniałym prezentem."Często nie doceniamy prezentów od razu po otrzymaniu ich. Nie są one poobwiązywane kokardami, w pięknym kolorowym papierze, a oczy na ich widok nie zamieniają się w pięciozłotówki.
 Jednak nie oznacza to, że w środku nie ma cudownego prezentu.
Czy przez opakowanie mamy go nie docenić?
Prawda jest taka, że opakowanie i tak się zawsze wyrzuca. I co ci po tym, że było piękne?
Życie na pierwszy rzut oka może wydawać się okrutne, szare i brzydkie.
Ale w środku może kryć się najwspanialszy prezent- twoje życie, plany, pragnienia i marzenia.
Nie musisz docenić go od razu, ale po czasie na pewno to zrobisz.
Doceniaj prezenty, a nie opakowania!

22embed brtcczb4x5flvdgj4lsrurxljxkejazz


48 komentarze:

  1. Świetne te racuchy i zrobiłam się głodna!

    OdpowiedzUsuń
  2. Racuszki wyglądają cudownie! Nie przepadam za kokosem, ale takich to naprawdę z chęcią bym spróbowała. *.*
    Cytat o prezentach jest…piękny, kurczę, niby nic, niby prosta forma, ale bardzo, bardzo dogłębna.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję. Moje przemyślenia, a racuchami się mogę podzielić :)

      Usuń
  3. Już od dawna marzą mi się racuchy. Może zrobię je jakoś na dniach? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Albo wpadaj do mnie bo mamie chciałam nasmażyć do pracy i na oko wszystko i 30 wyszło XD

      Usuń
  4. Wyglądają bajecznie! <3 Wyjdą z mąki żytniej?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. wyjdą! Żytnia jest fantastyczna i drożdże ją lubią :D

      Usuń
    2. wydaje mi się nawet że z żytniej wychodzą smaczniejsze :)

      Usuń
  5. Już od dawna mi się marzą racuchy... z jeżynami nigdy nie jadłam więc bardzo chętnie bym je wypróbowała! :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. dawno już nie kombinowałam z drożdżami, a twoje racuchy mnie kuszą!

    OdpowiedzUsuń
  7. Wow, wyglądają idealnie :) Widzę, że Ty też dziś w lekko tropikalnym klimacie :D Do mnie też uderzył ten cytat ;P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. cieszę się. Zainspirowała mnie kartka od koleżanki :)

      Usuń
  8. ta gwiazdka z brzoskwini jest cudowna ! :D.

    OdpowiedzUsuń
  9. przecudowne racuchy! sama muszę jakieś jak najjszybciej zrobić <3

    OdpowiedzUsuń
  10. Mmm... Co za pyszna propozycja! :) Wspaniałe te racuszki ;)

    OdpowiedzUsuń
  11. Wyobrażam sobie połączenie jeżyn z kokosem, a placki wyglądają cudownie :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Najpiękniejsze śniadanie dziś w blogosferze! :)

    OdpowiedzUsuń
  13. Yum! A ja nigdy nie mam pomysłu na śniadanie ;) Pysznie jak zwykle ;)

    OdpowiedzUsuń
  14. Kokos i jeżyny.... mmmm pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Kokos i jeżyny.... mmmm pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  16. Drozdze maja byc swieze czy suszone?

    OdpowiedzUsuń
  17. Takie racuchy to ja zawsze i wszędzie zjem :D

    http://grapefruitjuicesour.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  18. super przepis, sama uwielbiam racuchy i cały czas eksperymentuję :)

    OdpowiedzUsuń
  19. <3 KOKOS <3 A czy można pominąć drożdże? Albo zamiast nich coś innego dodać?

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram