.193. Tofurnik orzechowy

Orzechowy tofurnik z białkiem, rodzynkami na owsianym spodzie


Składniki:
spód:
100g płatków owsianych
banan
 6 łyżki wody
łyżka lnu mielonego

masa:

400g tofu
60g białka/ słodzidło
łyżka skrobi kukurydzianej
80g rodzynek namoczonych w wodzie
4łyżki masła orzechowego

orzechy włoskie

Wykonanie:
Len zalewamy wodą. Do blendera wrzucamy płatki, banana i len, całość miksujemu. Masą wykładamy blaszkę (u mnie keksownica). Pieczemy 15min w 180stopniach.
Do blendera wkładamy tofu, białko, masło orzechowe, i skrobie. Całość miksujemy. Do powstałej masy dodajemy rodzynki i wykładamy na upieczony spód, z wierzchu posypujemy orzechami.
Pieczemy godzinę w150stopniach.


***
Ale mnie nie ma ostatnio!
Muszę sie za to wam czymś pochwalić, na niedzielnych zawodach złamałam swoją barierę i jednocześnie złamałam wymarzony czas. Życiówka o ponad 2min i 3miejsce!

NIE BÓJCIE SIĘ RYZYKOWAĆ!
BARDZIEJ BĘDZIESZ ŻAŁOWAĆ NIEWYKORZYSTANEJ SZANSY NIŻ TEGO, ŻE POMIMO WSZYSTKO PRÓBOWAŁEŚ

18 komentarze:

  1. Mniam z chęcią bym zjadła kawałek :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ale z przyjemnością raczyłabym się takim cudeńkiem. :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. To wygląda jak sernik mojej cioci, naprawdę! Ostatnio nawet przekonałam się do rodzynek, więc chętnie bym się skusiła na taki tofurnik! :)
    Gratuluję wyniku! :*

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ja właśnie zrobiłam na podobieństwo sernika babci :D

      Usuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram