.182. kluski z bitą śmietaną/ vege/ bezglutenowe

Jaglane kluski z wegańską bitą śmietaną i ananasem


Składniki:
50g (przed gotowaniem) kaszy jaglanej
łyżka mąki ziemniaczanej

bita śmietana:

stała część z puszki mleczka kokosowego
łyżka miodu/ksylitolu

Wykonanie:
Kaszę gotujemy do miękkości, następnie blendujemy i dodajemy mąkę ziemniaczaną/kukurydzianą. Mokrymi dłońmi lepimy kluski i gotujemy we wrzątku 3min.
Mleczko kokosowe ubijamy z miodem za pomocą miksera (wysokie obroty).


***
Ostatnie dni były to dni kryzysu.. Odpuściłam dwa treningi bo po rozgrzewce robiło mi się słabo i myślałam, że zemdleje.
Na szczęście fizyczny kryzys pokonany.
Jak pokonać psychiczny?
Wczoraj opłaciłam już 4biegi wliczające się do ligi biegowej.
Nie wydałam 200zł na to żeby się poddać. Już nie mogę się wycofać!
Muszę je wygrać i do marca ciężko pracować!

Dziękuję wam bardzo za wsparcie i miłe słowa dotyczące obozu

24 komentarze:

  1. Zachwycasz mnie pomysłowością. :-) Kochana dasz radę ze wszystkim, trzymam mocno kciuki. Pamiętaj o pozytywnej energii. :*

    OdpowiedzUsuń
  2. Szkoda, ze mi kluski za nic nie chcą wyjść :(

    platki-owsiane.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  3. z takim wsparciem na pewno wszystko się uda i nawet nie pomyślisz żeby sie poddać! :)
    bardzo fajny pomysł na zdrowszą wersję klusek!

    OdpowiedzUsuń
  4. Świetne kluseczki, proste i pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  5. łaa! Fajne te kluski!
    I ja trzymam kciuki by wszystko się udało!

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale mi narobiłaś smaka na kluchy! :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Jakie żółciutkie kluchy! <3

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram