.177. Najlepszy omlet

Klowo-orzechowy omlet z masłem orzechowym i mandarynkami


Składniki:
 2jaja
2łyżki syropu klonowego
3łyżki płatków owsianych
łyżka orzechowego białka/ łyżka mielonych orzechów

Wykonanie:
Płatki owsiane zalewamy w syropie klonowym i łyżką wrzątku. Jaja ubijamy na wysokich obrotach, dodajemy białko lub jeśli nie używasz to mielone orzechy lub masło orzechowe.
Do masy jajecznej dodajemy płatki owsiane i smażymy na rozgrzanej patelni.

***
Za co kocham święta?
Można zwolnić, spędzić czas z rodziną, najeść się (MASA BIEGA!) i celebrować tradycje.
Mimo, że kocham być zabiegana to miłą odmianą jest leżenie w łóżku do 10, czytanie książek, oglądanie głupich filmików na yt, czy oglądanie telewizji.

Ale dzisiaj wracamy na właściwe tory!

21 komentarze:

  1. Piękne wyszły Ci te omlety. :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. nie dziwię się że najlepszy, już sobie wybrazam ten smak! <3

    OdpowiedzUsuń
  3. Jutro wypróbuję! 💗


    Zjadlamniebo.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  4. same dobre i zdrowe rzeczy, to na ślepo bym brała :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Pewnie pyszne! Pozdrawiam, zapraszam do mnie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Boski deserek z tego omletu. Bardzo zwarty, fajnie się kroi... Dla mnie super :)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram