Hotcakes kokosowe z deserkiem ananasowym |
Składniki:
150g ricotty
1/3 szklanki mleka (u mnie sojowe)
jajo
łyżka mąki kokosowej
łyżka mąki owsianej
skórka z cytryny
deser tropikalny ananasowy z ziarnami
Wykonanie:
Ricottę miksujemy z mlekiem i żółtkiem, białko ubijamy na sztywną pianę. Do masy serowej dodajemy mąki i dokładnie mieszamy. Na koniec delikatnie łączymy z białkiem i smażymy na nagrzanej patelni.
Podajemy z dodatkami u mnie deser ananasowy od Primavika
***
Bierz ile możesz od świata i korzystaj z tego!
Życie mamy tylko jedno i musimy umieć czerpać z niego przyjemność.
Codziennie bierz pełnymi garściami co los ci daje.
A teraz uśmiech i weź z tego piątku to co najlepsze! :)
Smakowite śniadanie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńNiesamowite śniadanko i dużo motywacji, cudownie kochana. :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńjak pysznie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńplacki z ricotty są takie delikatne! uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńja też :D
UsuńJak pięknie przypieczone :D
OdpowiedzUsuńplatki-owsiane.blogspot.com
dzięki! już lece zobaczyć
UsuńWygląda apetycznie ;-)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńWyglądają cudnie :D
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńKokos+ananas <33
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńUwielbiam aksamitne placuszki z ricottą, chociaż owsiano-kokosowych jeszcze nie próbowałam ;-) Zdrowe i pyszne śniadanie!
OdpowiedzUsuńbardzo smaczne, polecam. Kocham śniadania!
UsuńAż ślinka cieknie.....:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń