![]() |
Brązowy ryż z jabłkiem zapiekany pod budyniem z płatkami migdałów |
Składniki:
200g jabłka
1/2szkl mleka
50g ryżu (suchego)
20g budyniu
jajo
20g migdałów
Wykonanie:
Ryż gotujemy w wodzie. Jabłko trzemy na średnich oczkach i mieszamy z ryżem, dodajemy cynamon i przekładamy do naczynia w którym będziemy zapiekać.
Budyń robimy według instrukcji na opakowaniu. Gdy będzie już gęsty mieszamy go z jajkiem i całą masę nakładamy na ryż. Posypujemy płatkami migdałów i zapiekamy 30min w 180stopniach
18B/20T/87W/570kcal
***
,,Nigdy nie przestawaj w siebie wierzyć, nawet jak inni zaczynają w ciebie wątpić"
Może ostatnio nie idzie mi najlepiej na zawodach.. Zmiana trenera, treningów, trybu życia robi swoje.
Może z perspektywy innych jestem słaba i nie powinnam biegać, a tym bardziej iść do szkoły i klasy o profilu sportowym.
Jednak JA wiem, że to początek mojej drogi w tej szkole i klubie. Na początku zawsze jest ciężko, ale ja mam zamiar ciężko pracować.
Trochę zaniedbuję przez to bloga, ale wolę 2dni nic nie dodać niż wstawiać niesatysfakcjonującego mnie posta
,,Nigdy nie przestawaj w siebie wierzyć, nawet jak inni zaczynają w ciebie wątpić"
Może ostatnio nie idzie mi najlepiej na zawodach.. Zmiana trenera, treningów, trybu życia robi swoje.
Może z perspektywy innych jestem słaba i nie powinnam biegać, a tym bardziej iść do szkoły i klasy o profilu sportowym.
Jednak JA wiem, że to początek mojej drogi w tej szkole i klubie. Na początku zawsze jest ciężko, ale ja mam zamiar ciężko pracować.
Trochę zaniedbuję przez to bloga, ale wolę 2dni nic nie dodać niż wstawiać niesatysfakcjonującego mnie posta
Jak ładnie wygląda, a połączenie różowego z żółtym zawsze kojarzyło mi się z budyniem. Chyba słusznie, bo u Ciebie dzis budyń w różowej kokilce, w dodatku najlepszy, bo z jabłkami <3
OdpowiedzUsuńw umie mi się budyń kojarzy z różowym i czerwonym, bo waniliowy budyń z sokiem wiśniowym
Usuńpysznie, dla mnie to deser idealny!
OdpowiedzUsuńto zapraszam :D
Usuńwow, gdy tylko znajdę trochę więcej czasu to na pewno powtórzę <3
OdpowiedzUsuńja ryż ugotowałam dzień wcześniej :D
Usuńjakie to musialo byc pyszne! <3
OdpowiedzUsuń<3 było!
UsuńPieczony ryż bardzo lubię, z budyniem to nowość dla mnie, koniecznie zrobię:)
OdpowiedzUsuńja robiłam pierwszy raz. Taki eksperyment :)
UsuńHej, nie martw się o bloga ;) Ja nie wstawiałam nic przez pół roku i jakoś teraz wróciłam i wszystko jest dobrze (chociaż nie chciałabym u Ciebie takiej przerwy! :D). Wstawiaj posty, kiedy sprawia Ci to przyjemność - to w końcu zadanie bloga :) To nie ma być obowiązek. Trzymam kciuki, żeby na zawodach się ułożyło. Na pewno z czasem będzie lepiej, musisz tylko wytrzymać gorszy okres.
OdpowiedzUsuńAle śniadanie to majstersztyk <3
dziękuję za miłe słowa :)
Usuńryż z jabłkiem to dla mnie smak dzieciństwa, mniam <3
OdpowiedzUsuńdla mnie jakoś nie :)
Usuńryż z jabłkiem - dzieciństwo : )
OdpowiedzUsuńmasz rację, na początku zawsze jest ciężko, ale potem widac jak duży zrobilismy progress :)
mam nadzieję że za rok z dumą powiem że to był dobry rok :D
UsuńPodoba mi się Twoje podejście :)
OdpowiedzUsuńCudne śniadanie! :)
dziękuję bardzo :)
UsuńDoskonale cię rozumiem, już lepiej nic nie dodać niż wstawiać niesadysfakcjonujące! Nic się nie poprawi jeśli niczego się nie zmieni, dlatego nie bójmy się zmian! (jezu, i kto to mówi)
OdpowiedzUsuńja też to wszystkim powtarzam a sama się boję...ironia
UsuńOjeju ale wspaniałosci! Zapowiada się przepysznie!
OdpowiedzUsuńugościłabym cię: )
UsuńSmak z dzieciństwa ♥
OdpowiedzUsuńja w dzieciństwie nigdy nie jadłam ryżu z jabłkiem
UsuńJestem pewna, że to jest pyszne jednak najbardziej zachwyca mnie już sam wygląd i forma podania! :-)
OdpowiedzUsuńgwarantuje, że pycha!:)
UsuńCudowna zapiekanka <3
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńgłodna się zrobiłam, a cytat zapisuje :)
OdpowiedzUsuńto zapraszam do mnie :)
UsuńKupić można śmiało. Czy się różni smakiem? Smakuje jak miód, lawenda jest niewyczuwalna jednakże czuć jakiś kwiatek :) Delikatn, przyjemny, delikatnie słodki smak.
OdpowiedzUsuńoo to na pewno wypróbuję :)
UsuńNie jadłam takiego zapiekanego budyniu :)
OdpowiedzUsuńto gorąco polecam :)
UsuńNa pewno bardzo pyszny:)
OdpowiedzUsuńzapewniam :)
OdpowiedzUsuńTo musi być mega pyszne:)
OdpowiedzUsuńi było :)
UsuńAle przepiękna foremka! Jejku! Gdzie ją można kupić?
OdpowiedzUsuńpięknie tutaj <3 i jak smacznie wooow
OdpowiedzUsuń