.228. Wizja bloga, zawody, sernik




Składniki: 

100 g biszkoptów
1 kg twarogu półtłustego
800 g jogurtu naturalnego
stevia/ białko/ miód
450 g mrożonych truskawek
50 g żelatyny

Wykonanie: 
Wykładamy dno blaszki biszkoptami.
W misce miksujemy twaróg, jogurt, stewie i rozpuszczoną żelatynę. Następnie dodajemy truskawki, delikatnie mieszamy i przekładamy do blaszki. Wkładamy do lodówki na 2-3h i gotowe!


***

Usilnie przez ostatnie dwa lata próbowałam się znowu dostosować do tego bloga, ale zapomniałam o jednej dość istotnej rzeczy. Zmieniam się, a skoro blog miał być moja historię/terapią czy też po prostu częścią mnie to powinien się zmieniać razem ze mną. Z racji tego, że pisanie tu było dla mnie istotną częścią życia to nie chce z tego rezygnować. Raczej nie nastawiam się na pisanie czegoś codziennie, bardziej na dłuższe złożone posty, wiele aspektów.. Nie będą to raczej hasła motywacyjne bo czytanie tego typu rzeczy w internecie zaczęło mnie śmieszyć. Będą to raczej inspiracje, przemyślenia i jakieś luźne rzeczy ( Choć nie obiecuję, zależy co mi w duszy akurat będzie grać)
Cały poprzedni rok minął praktycznie bez startów, więc chyba czas się trochę poprzecierać, po startować i pokonać lęki. Aktualnie nie wiem kompletnie na czym stoję, fakt że treningi wychodzą świetnie nie zawsze jest wyznacznikiem. Dopiero zawody są w stanie to zweryfikować. Niestety wróciłam do sytuacji, że jest to dla mnie niesamowity stres.. Tak wiem, że to bezsensowne i tak wiem, że czym bardziej się boję i stresuję tym więcej powinnam startować. Jak o kiedyś wymyśliła moja przyjaciółka na rozbieganiu:
ŻEBY BYĆ POTWOREM TRZEBA ZJEŚĆ POTWORA Tak więc już w tą niedzielę zacznę walczyć z moim potworem i mam nadzieję, że szybko się z nim uporam :)

0 komentarze:

Prześlij komentarz

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram