.223. Odpowiedzialność za własne życie





Składniki: 

1,5 kg jabłek
150 g kasza manna
130 g mąka razowa
150 g masła
200 g ksylitol
cynamon

Wykonanie: 


Tarkujemy jabłka, odciskamy z nich sok (jest świetny do picia!), posypujemy cynamonem i odstawiamy.
Mieszamy kaszę manna z mąką i ksylitolem. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy mąką.
Na dno wysypujemy 1/3 suchej mieszanki mąki i kaszy, na to ścieramy 1/3 naszego masła. Nakładamy jabłka, następnie znowu sypiemy suchą mieszankę i masło, powtarzamy to jeszcze raz.

Pieczemy 1 h w 180 stopniach.

1/8 ciasta:
523 kcal/ 95,6 W/ 18,5 T/ 4,1 B


Jestem odpowiedzialna za to jak wygląda moje życie, moje cele i pasje.
 Jestem odpowiedzialna za decyzje jakie podejmuję i czemu się sprzeciwiam.
Dlatego nie wiem jak to się stało, że pomimo tej świadomości boję się prowadzić bloga i uzewnętrzniać się, skoro przecież zawsze to lubiłam. Głupio się czuję wiedząc, że jednak znajomi mają do tych wypocin dostęp, ale czy to oznacza, że mam zrezygnować z siebie, żeby ktoś nie pomyślał o mnie źle? Chyba nie!


8 komentarze:

  1. Bardzo apetyczne, jesienne ciasto idealne na podwieczorek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Wspaniałe ciacho. Dziekuję za przypomnienie :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglada przepysznie, znam ten przepis od rosyjskich youtuberow i juz nawet kiedys wyprobowalam, tylko ze zwykla maka i cukrem. Twoj przepis jest duzo zdrowszy :-)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram