Składniki:
1,5 kg jabłek
150 g kasza manna
130 g mąka razowa
150 g masła
200 g ksylitol
cynamon
Wykonanie:
Tarkujemy jabłka, odciskamy z nich sok (jest świetny do picia!), posypujemy cynamonem i odstawiamy.
Mieszamy kaszę manna z mąką i ksylitolem. Blaszkę smarujemy masłem i posypujemy mąką.
Na dno wysypujemy 1/3 suchej mieszanki mąki i kaszy, na to ścieramy 1/3 naszego masła. Nakładamy jabłka, następnie znowu sypiemy suchą mieszankę i masło, powtarzamy to jeszcze raz.
Pieczemy 1 h w 180 stopniach.
1/8 ciasta:
523 kcal/ 95,6 W/ 18,5 T/ 4,1 B
Jestem odpowiedzialna za to jak wygląda moje życie, moje cele i pasje.
Jestem odpowiedzialna za decyzje jakie podejmuję i czemu się sprzeciwiam.
Dlatego nie wiem jak to się stało, że pomimo tej świadomości boję się prowadzić bloga i uzewnętrzniać się, skoro przecież zawsze to lubiłam. Głupio się czuję wiedząc, że jednak znajomi mają do tych wypocin dostęp, ale czy to oznacza, że mam zrezygnować z siebie, żeby ktoś nie pomyślał o mnie źle? Chyba nie!
Bardzo apetyczne, jesienne ciasto idealne na podwieczorek :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :P
UsuńWspaniałe ciacho. Dziekuję za przypomnienie :)
OdpowiedzUsuńNie ma za co :) dziękuję za odwiedziny na blogu
Usuńale pysznie wygląda!!!
OdpowiedzUsuńDziękuję :)
UsuńWyglada przepysznie, znam ten przepis od rosyjskich youtuberow i juz nawet kiedys wyprobowalam, tylko ze zwykla maka i cukrem. Twoj przepis jest duzo zdrowszy :-)
OdpowiedzUsuńja troszkę zmodyfikowałam przepis babci :)
Usuń