.217. Zamartwianie się

Jagodowa jaglanka z jogurtem greckim i borówkami


Ile razy martwimy się na zapas? Ile razy jest to nieprzemyślane i często wytworem naszych dopowiedzeń? Czy u kobiet jest to norma gdy po skończonym obiedzie słyszymy ,,Już nie mogę dokończyć, ale było pyszne", a nasz mózg niczym najlepszy translator tłumaczy to na ,,nie smakowało mi"? Czy tylko jakiś procent społeczeństwa ma tego wyrachowanego tłumacza gdzieś pomiędzy płatem skroniowym, a ciemieniowym w mózgu? Fakt, że lepiej wyjaśniać niedopowiedzenia, niż obrażać się za coś co nie zostało powiedziane, a nam tylko się wydaję, że jest to drugie albo nawet dziesiąte dno czyjeś wypowiedzi. Przeważnie okazuje się, że osoba którą oskarżamy o tak brutalne krzywdzenie nas werbalnie, nawet nie miała tego namyśli i prawdopodobnie by jej nie przyszło nigdy do głowy, że my z jednego zdania stworzymy kilkunastostronicową historie. Mózg jest zachwycającym organem i pomyśleć, że wykorzystujemy tylko 10% jego możliwości, a to co wymyślamy czasem przechodzi ludzkie pojęcie.. Co by było gdybyśmy wykorzystywali 100%...
 

2 komentarze:

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram