.196. legalne lody!

kalafiorowe lody białkowe daktyle-czekolada-karmel


Składniki:
100g świeżych daktyli
miarka odżywki białkowej (u mnie czekolada-karmel)
łyżka masła orzechowego
200g mrożonego kalafiora

Wykonanie:
Kalafior po wyjęciu z zamrażarki zostawiamy na 5min, następnie wszystko razem rozdrabniamy blenderem.


***
,,Nie musisz być dobry we wszystkim. Ci, którzy do tego dążą , skazują się na przeciętność"

Ten cytat rzucił mi się w oczy kiedy najbardziej go potrzebowałam (w sumie tak jest zawsze).
Po wtorkowych zawodach byłam załamana, że słabo mi poszło i jeszcze rozwaliłam sobie kolano przed samym startem. Ci co mają mnie na snapie  (majaaa1310) wiedzą. Nie polecam trafiać do karetki przed biegiem, ale zawsze musi być ten pierwszy raz.
Trener mi powtarza mi na wszystkich mytingach, że biegam to treningowo bo to nawet nie jest mój dystans więc nie mam się czym przejmować,a mają one się przełożyć na inne zawody. Mam się po prostu obyć ze startami... łatwo mówić, bo konkurencja o tym nie wie.. No ale przełykam gorycz porażki, zakładam koronę na głowę i w sobotę kolejny NIE MÓJ dystans (pierwszy raz w życiu będę go biegła)

10 komentarze:

  1. Wyglądają kusząco, i jestem bardzo ciekawy ich smaku :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Słyszałam o lodach z kalafiora i pomysł mi się niesamowicie po prostu podoba! :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. och, muszą być przegenialne <3

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można zjadać w takich ilościach jak kupne <3

      Usuń
  4. Kurka, muszę w końcu spróbować tych lodów z kalafiora. :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Już gdzieś widziałam takie lody, ale jeszcze nie miałam okazji spróbować. Przy czym te wyglądają tak pysznie, że nie mam wątpliwości że warto w końcu to zrobić ;)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram