.160. Bezglutenowe gofry buraczano czekoladowe

Gryczane gofry czekoladowe z burakiem, podane z jogurtem, bananem, jabłkiem i gorzką czekoladą


Składniki:
40g mąki gryczanej
jajo
50g musu z buraka
łyżka kakao
proszek do pieczenia
łyżka miodu
łyżka oleju kokosowego

Wykonanie:
Białko ubijamy na sztywną pianę, olej rozpuszczamy. Łączymy ze sobą wszystkie składniki. Ciasto wlewamy do rozgrzanej gofrownicy i czekamy.


***

Zapraszam wszystkich do konkursu na moim INSTAGRAMIE
Do wygrania: Baton energetyczny karmelowy, żel energetyczny kawowy i shaker GYM HERO


***

,,Chce się widzieć na szczycie"
Mam nadzieję, że ty też!
Trzeba stawiać sobie wysokie cele i bez względu na wszystko pragnąć osiągnąć swój szczyt.
Musisz CHCIEĆ osiągnąć postawione sobie cele, bo nikt inny nie będzie chciał żebyś to osiągnąć. Ludzie są tak skonstruowani, że nie chcę by inni ludzie wchodzili na szczyt. Dlatego nie przejmuj się innymi i wchodź na swój własny szczyt.

Bezglutenowe śniadanie dla dziecka



32 komentarze:

  1. Przepyszne śniadanie i bardzo zdrowe :)

    OdpowiedzUsuń
  2. stwierdzam, że koniecznie musze reanimować moją gofrownicę!

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak ja bym zjadła gofra najzwyklejszego z cukrem pudrem jak w dzieciństwie. <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszności! Super pomysł na śniadanie! :) koniecznie wypróbuję :)


    running-to-happiness.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń
  5. Och, przypomniałaś mi o gofrach i od razu jestem głodna :)

    OdpowiedzUsuń
  6. gofry! muszę szybko zrobić u siebie <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Burak i czekolada pasują do siebie idealnie :)

    OdpowiedzUsuń
  8. burak i kakao? Jestem na tak :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Brzmi ciekawie, na pewno wyszły pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. ej te gofery to dooobre muszą być.. wyglądają pysznie.. :) <3

    OdpowiedzUsuń
  11. podoba mi się dodatek buraka do ciasta :) dziś piekłam właśnie buraczane ciacho :)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram