.156. Siła jest moją religią



Czekoladowy buraczany omlet ze słonecznikiem i pomarańczą


Składniki:
3 jajka
łyżka kakao
spory ugotowany burak
pół banana
proszek do pieczenia
aromat pomarańczowy

Wykonanie:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Banana i buraka miksujemy i mieszamy z żółtkami, kakaem, proszkiem i aromatem. Całą masę delikatnie łączymy z białkiem i smażymy na wolnym ogniu pod przykryciem.

***
SIŁA JEST MOJĄ RELIGIĄ!
Musi być!
Twoją też!
I nie chodzi mi tu o pokłony na siłowni czy ołtarzyk z hantlami.
Religia to inaczej wiara, musisz wierzyć we własną siłę.
Niekoniecznie fizyczną, ale też psychiczną lub silną wolę.
Dla ludzi wierzących w Boga, Bóg istnieje.
Dla ludzi wierzących we własną siłę, ich siła istnieje.
Więc jeśli chcesz być silny musisz najpierw uwierzyć, że jesteś!

Zdrowe, ciepłe śniadanie w jesiennym klimacie

24 komentarze:

  1. baaardzo mi się podoba kubek :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Buraczanego omleta jeszcze nie widziałam :p

    Co o wzmianki o sile, bardzo motywująca i zarazem prawdziwa. Jeśli uwierzymy, możemy osiągnąć wszystko :]

    OdpowiedzUsuń
  3. Dziękuje za to co napisałąś :*

    OdpowiedzUsuń
  4. Super pomysł na wykorzystanie buraka! :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Nikt tak nie motywuje jak Ty. :-)

    OdpowiedzUsuń
  6. muszę chyba mieć więcej wiary w swoje możliwości.
    omlet z burakiem? brzmi nieźle :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Burak w słodkich wypiekach jest genialny, Twój omlet jest mistrzowski :)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram