.104. Tort owocowo-orzechowy

Placki ryżowe z kiwi, brzoskwinią, borówkami i sosem orzechowym


Składniki:
jajo
40g mąki ryżowej
proszek do pieczenia
1/2 szklanki mleka

Dodatki:
30g masła orzechowego + gorąca woda do konsystencji
kiwi
brzoskwinia
50g borówek amerykańskich

Wykonanie:
Wszystkie składniki na ciasto mieszamy i smażymy placki. Przekładamy owocami i polewamy sosem orzechowym.

19B/28T/57W/555kcal
***
Nic nie przychodzi samo. Wszystko wymaga pracy, czasu i poświęcenia.
Musisz sie temu oddać, pokochać ciężką prace, wkręcić się. Inaczej nie masz na co liczyć.
Stawiaj sobie wyższe cele i dąż do realizacji ich.

30 komentarze:

  1. Często robię taki sos, uwielbiam go szczególnie do placków i omletów ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Jakie piękne, kolorowe warstwy ;) No i pyszne przede wszystkim!

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham takie torciki! A jeszcze przełożone owocami to już zwłaszcza! <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Szkoda, że nie mam urodzin, bo bym sobie zamówiła taki cudowny torcik u Ciebie! :D :*

    OdpowiedzUsuń
  5. Hej, super te placki ryżowe, do wypróbowania! A takie torty lubię najbardziej ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. ten sos nadał całości genialnego wyglądu <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Nie pogardzę takim torcikiem i słowami na początek dnia :D

    OdpowiedzUsuń
  8. świetne placuszki, na pewno były bardzo delikatne w smaku!

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram