.42.


Pełnoziarniste naleśniki z dżemem 100%, masłem orzechowym, miodem rzepakowym i kiwi




Składniki:
40g mąki żytniej razowej
łyżka budyniu bez cukru
łyżka mąki kukurydzianej
jajo
woda do uzyskania konsystencji

Dodatki:
łyżka dżemu 100% (ok30g)
łyżka masła orzechowego (20g)
łyżeczka miodu rzepakowego
pół kiwi

Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni

13B/20T/73W/ 510kcal


***
,,Kto pyta nie błądzi''
,,Mądrym jest ten co pyta"

Często boimy się o coś zapytać o coś innych. Jest to często przyczyna wielu niedopowiedzeń i konfliktów, lub życia w niewiedzy.
Nie bójmy się zadawać pytań i przyznawać, że czegoś nie wiemy.
Korona nam z głowy nie spadnie, a staniemy się mądrzejsi.

Myślę, że dziewczyny z mojej grupy myślą, że nowe kolce (kupiłam wczoraj, takie cudowne, zakochałam się w nich) ufundował mi klub, dlatego były wczoraj dla mnie takie dziwne. Jednak nie wiedzą, że kupiłam je za własne pieniądze.. Nikt się mnie nie pytał więc nie będę się tłumaczyć.

13 komentarze:

  1. śliczne naleśniczki i w dodatku takie zdrowe :)
    tez nie lubie takich sytuacji...i nie rozumiem skąd tyle zawiści w ludziach, zwłaszcza w dziewczynach!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Chłopacy tacy nie są.. ,,Gdzie diabeł nie może tam babe pośle" XD haha

      Usuń
  2. Prezentują się fantastycznie. Nigdy nie robiłam naleśników, aż wstyd się przyznać. :D Jednak wezmę od Ciebie przepis i spróbuję! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja dopiero niedawno opanowałam tą trudną sztukę :)

      Usuń
  3. Ale ten brązowy kolorek kusi! Musiały być pyszne, a jakie zdrowe *.*

    OdpowiedzUsuń
  4. Ostatnio chciałam zrobić z żytniej razowej i mi przywarły :c Jutro spróbuję jeszcze raz!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Posmaruj papierowy ręcznik oliwą i posmaruj patelnie i smaż na małym ogniu i one zaczną się same podnosić jak będą gotowe do przewrócenia :)

      Usuń
  5. Nigdy nie usmażyłam takich pięknych naleśników, ja Ty... Masz jakiś sprawdzony patent, aby zawsze wychodziły ? :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. natłuszczam delikatnie patelnie i ją mocno rozgrzewam, ale jak nalewam na nią cisto to zdejmuje ją z ognia. I do ciasta dodaje mąkę kukurydzianą :) najważniejsze to żeby czekać aż naleśniki będą gotowe do przewrócenia, wtedy zaczynają się same podnosić :)

      Usuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram