.41.

Pancakes na serku homogenizowanym z jabłkiem i rabarbarem duszonym w syropie klonowym z pecanami


Składniki:
jajo
serek homogenizowany (150g)
50g mąki żytniej
2łyżki otrębów
aromat waniliowy
łyżeczka proszku do pieczenia

Dodatki
50rabarbaru
pół jabłka
3pecany
łyżka syropu klonowego

Wykonanie:
Białko oddzielamy od żółtka i miksujemy na sztywną pianę. Następnie dodajemy żółtko i mieszamy stopniowo dodając mąkę i resztę składników. Gdy uzyskamy głodkom masę smażymy na złoty kolor.


20B/19T/ 79W/ 539kcal

***
Co zrobić gdy w koło nas wszyscy są szczęśliwi i spotyka ich wiele dobrego?
Ciesz się ich szczęściem!
Wszystko zależy od myślenia, musisz przestać zazdrościć innym i zacząć się cieszyć, że twoim bliskim się powodzi. Nadejdzie i twój czas, nie martw się. Na każdego z nas czeka niespodzianka od losu, twoja pewnie jest tak ogromna i idzie powoli.
Nie chciałbyś żeby wszyscy odwrócili się gdy ty będziesz świętował, bo każdy chciałby mieć kogoś w smutne i w szczęśliwe dni.
A więc ciesz się z sukcesów innych, oni kiedyś będą cieszyć się z twoich.

16 komentarze:

  1. Pyszności! :) mam taki sami talerzyk ;D

    OdpowiedzUsuń
  2. Co zrobić? Znaleźć swój własny powód do szczęścia ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Racja!! Uwielbiam cię za takie myślenie ♥

      Usuń
  3. Wow, muszę spróbować zrobić takie bo uwielbiam naleśniki i pancakesy! :-)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ooo przypomniałaś mi o naleśnikach ♥

      Usuń
  4. Ale grubiutkie pancakes! I cudownie że podałaś wartości odżywcze- ogromne ułatwienie dla niektórych :)
    słowa na dole- 100% prawda :)

    OdpowiedzUsuń
  5. takie na serku często robię, są przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Bardzo lubię otręby w takich delicjach. Wyglądają przepysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Ooo, pyszności! Uwielbiam placuszki z serkiem homogenizowanym :)
    W bliskiej przyszłości zrobię te z Twojego przepisu :)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram