Imbirowe placuszki z kiwi, chipsami kokosowymi i syropem klonowym |
Składniki:
70g mąki
łyżeczka startego imbiru
2kiwi
pół szklanki mleka/wody gazowanej
słodzidło
jajo
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka roztopionego masła klarowanego/oleju kokosowego
Wykonanie:
Wszystkie składniki po za kiwi miksujemy. Kiwi kroimy w porządne plastry.
Patelnie rozgrzewamy i nakładamy po dużej łyżce ciasta i kładziemy kiwi, lekko przyciskając.
Smażymy na średnim ogniu do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza a następnie delikatnie przewracamy
70g mąki
łyżeczka startego imbiru
2kiwi
pół szklanki mleka/wody gazowanej
słodzidło
jajo
łyżeczka proszku do pieczenia
łyżeczka roztopionego masła klarowanego/oleju kokosowego
Wykonanie:
Wszystkie składniki po za kiwi miksujemy. Kiwi kroimy w porządne plastry.
Patelnie rozgrzewamy i nakładamy po dużej łyżce ciasta i kładziemy kiwi, lekko przyciskając.
Smażymy na średnim ogniu do momentu pojawienia się pęcherzyków powietrza a następnie delikatnie przewracamy
***
Równo za tydzień odbędzie się mój start, na 10km. Nie stresuje się, bo nie są to żadne punktowane zawody, tylko zwykły bieg dla przyjemności, w ramach treningu. Ale z racji tego, że jeszcze jest sezon przygotowawczy to treningi są mocne, a mięśnie zmęczone. Dzisiaj babcia zrobiła mi super prezent i zabiera mnie do Niemiec na termy. Tego właśnie mi trzeba!
Zazdroszczę wyjazdu! :)
OdpowiedzUsuńA po powrocie zakuwanie na chemie :(
UsuńPychotka ;)
OdpowiedzUsuńkochana babcia :) a placki idealne! :)
OdpowiedzUsuńTo niby przepis na dwie porcje hahhaha chyba dla myszki, a nie GAZELI XD Kocham ją najmocniej na świecie <3
UsuńCzekam tylko aż siostra przywiezie patelnię do naleśników i biorę się za te placki ♥
OdpowiedzUsuń