.149.

Omlet z jabłkiem podany z masłem z nerkowców, słonecznikiem i malinami


Składniki:
3jajka
łyżka mąki arachidowej
szczypta sody
jabłko
miód

Dodatki:
masło z nerkowców
słonecznik
migdały
maliny

Wykonanie:
Białka ubijamy z sodą na pianę, dodajemy żółtka, mąkę i delikatnie mieszamy. Jabłko kroimy w kosteczkę i wrzucamy do masy. Całość smażymy pod przykryciem na rozgrzanej patelni. Dodajemy z dodatkami. Ja do masła dodaję trochę gorącej wody i dokładnie mieszam, żeby powstała konsystencja sosu.


***
Rób wszystko żeby spełniać marzenia, nawet jeżeli jest bardzo ciężko.
Nikt nigdy nie mówił że będzie łatwo więc nie masz prawa się poddawać i narzekać!
Nie pozwalam ci na to!!
Wstań i walcz o swoje marzenia! Nie ma znaczenia czy są bardziej lub mniej realne!


A dla tych którzy nie obserwują mnie na → INSTAGRAMIE
pochwalę się moimi nowymi butkami do biegania ♥



19 komentarze:

  1. Uwielbiam masło z nerkowców, choć mało go jem bo oszczędzam ^^ taki jabłkowy omlet to klasyka dzieciństwa..

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. u mnie też :) albo jabłka w cieście i smażone na oleju :)

      Usuń
  2. dodatki do tego omleta to same smakołyki!

    OdpowiedzUsuń
  3. :) zrobiłaś mi smaka na takiego omleta!

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne smakołyki. :D A bidon i adidaski świetne. :-) Kolorystycznie zwlaszcza!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. hahah nawet nie zauważyłam, zamieniam niebieski na różowy

      Usuń
  5. Mmm smakowity omlet :) Idealny na śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram