kukurydziane naleśniki z farszem kalafiorowym al'a ruskie, jogurt grecki i nasiona słonecznika |
FARSZ:
Składniki:
kalafior
cebula
twaróg półtłusty
sól i pieprz
łyżeczka oliwy z oliwek
Wykonanie:
Kalafior gotujemy do miękkości, następnie przekładamy do miski i kroimy na drobne kawałki.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy. Do miski z kalafiorem dodajemy twaróg, cebulę, sól i pieprz. Całość mieszamy.
(Nie podałam proporcji bo ten farsz został mi z robienia pierogów)
***
Pierwszy i ostatni raz naleśniki z farszem od pierogów ruskich jadłam 8 lat temu na jakimś wiejskim festynie. Mniam! Wspominam po tylu latach.
Postanowiłam zrobić zdrowszą i odchudzoną wersję tego pysznego dania.
PYSZNE!!
super pomysł, ruskie kocham, ale nalesnik przewyzszaja pierogi - to czemu by tu nie połączyć obu? super :3
OdpowiedzUsuńzapraszam: http://iluminatium-mundi.blogspot.com/ :)
Ruskie to chyba każdy Polak lubi, a przypieczone to kocham! Naleśniki, tak samo uwielbiam, połączenie bardzo ciekawe!
OdpowiedzUsuńFarsz brzmi ciekawie, ale ja ruskich pierogów bardzo nie lubię :P
OdpowiedzUsuńPychotka ;)
OdpowiedzUsuńAle ciekawy pomysł na kalafiora :) Wow :)
OdpowiedzUsuńŚwietne naleśniczki! :)
OdpowiedzUsuńdziękuję
Usuń