.209. Jaglane ciasto z jeżynami

jaglane ciasto z jeżynami

Składniki:
200g mąki jaglanej
jajo
60g oleju kokosowego
łyżeczka pdp
stewia
50g miodu/ ksylitolu/więcej stewi
200g jeżyn
1/3 szklanki mleka roślinnego

Wykonanie:

Mąkę mieszamy z jajkiem, proszkiem do pieczenia, roztopionym olejem, mlekiem i według uznania dodajemy stewie (tak żeby nie było za słodkie!!)
1/3 ciasta przekładamy do osobnej miseczki i dodajemy miód.
Do blaszki (keksówka) przekładamy 2/3 ciasta, układamy jeżyny (u mnie mrożone) i na to słodszą część ciasta.
Pieczemy 40min w 180stopniach

***
...przez ciernie do gwiazd...!
Mam dla was przykrą wiadomość ale bez bólu, poświęcenia i oddania nic nie osiągniemy.
Przyznam się, że dla mnie to jest cudowne, bo gdyby wszystko przychodziło łatwo to nic by nas nie cieszyło.
Satysfakcja bierze się z pokonywania przeszkód, a nie z prostej drogi.

Jeśli jest ci ciężko to obiecuje, że na końcu drogi będzie pięknie!

9 komentarze:

  1. W domu wypróbuję przepis, bo wygląda obłędnie :D. Mądre słowa, których warto się trzymać :)<3

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajne:) Już nie mogę się doczekać kiedy dojrzeją nasze jeżyny :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Piękne przesłanie! Warto poświęcać się swoim marzeniom. Nawet jeśli upadniemy, nie powinniśmy się poddawać. Jestem pewna, że każde poświęcenie przynosi pozytywne skutki. Żyjmy tak jakby każdy dzień był naszym ostatnim. Życzę Tobie dużo zdrowia i siły do realizacji własnych celów! A ciasto z chęcią bym przygotowała. Mam tylko jedno pytanie, co to jest ,,pdp" ? ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. super sprawa, smacznie i bardzo prosto :)

    OdpowiedzUsuń
  5. właściwie to od niedawna jem takie zdrowe posiłki bo przeszłam na dietkę ale powiem Wam, że te przepisy im więcej szukam tym bardziej mnie zadziwiają :) super :)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo fajne, dosyć proste i na pewno smaczne ciasto :)

    OdpowiedzUsuń

 

TAGI

agrest ananas awokado babeczka babeczki banan batat baton bezglutenowe biała czekolada białko bieg biozona biszkopt borówki brokuł browni brzoskwinia budyń bułka burak buty camembert catering cele chałwa chia chilli chleb chlebek ciasteczka ciastka ciasto ciecierzyca cukierki cukinia cynamon cytryna czekolada czereśnie daktyle deser drożdże drożdżówka dynia dżem fasola figa gdzie zjeść gofry goji granat granola gruszka herbata hotcakes iifym imbir inne izotonik jabłko jagody jaja jajecznica jajo jeżyny jogurt kakao kaki kalafior kanapki kandyzowane karmel karmelizowana karob kasza kasza jaglana kasza manna kasztany kawa kefir kiwi kluski knedle kokos koktajl krem kruszonka książka ksylitol kurczak kurki len lepsza ja limonka lody lunch łosoś mak makaron makowiec maliny mandarynka mandarynki mango marchew masło orzechowe maślanka mąka arachidowa mąka dyniowa mąka gryczana mąka jaglana mąka kokosowa mąka kukurydziana mąka orkiszowa mąka ryżowa mąka sezamowa migdały miód mleko mleko kokosowe morwa motywacja mus owsiano-jaglane racuszki musli na słodko na słono naleśniki nektarynka nerkowce nie śniadaniowe obiad odżywka białkowa olej kokosowy omlet orzechy orzechy laskowe orzechy włoskie oscypek otręby owsianka owsianki papaja papryka pasta sezamowa pasta słonecznikowa pasta z orzechów laskowych pestki pesto pęczak pieczarki pieczone piernik pierogi pietruszka pistacje placki placuszki płatki polenta pomarańcza pomidor popping porzeczka postanowienia poziomki pralinki primavika psychika pudding pyłek quest rabarbar recenzja recenzje ricotta rodzynki ruskie ryż rzucam cukier sałata sałatka ser ser kozi serek homogenizowany serek wiejski serniczki sernik serock sezam siemie lniane słodkie słodko słonecznik smarowidło smoothie sok sport suszone owoce suszone pomidory syrop klonowy szczypiorek szpinak śliwka śliwki śnaidanie śniadanie tahini targi tarta toffi tofu tofurnik tort tosty trening truskawki twaróg vege wanilia warszawa warzywa winogrono wiśnie woda kokosowa współpraca wypieki wytrawne wytrawnie zakupy zawody ziemniaki żurawina

Blogger news

przepisy kulinarne

Obserwatorzy

INSTAGRAM

Instagram