Składniki:
100g tofu
60g płatków owsianych
200g mango
łyżka płatków migdałów
Wykonanie:
Płatki zalewamy odrobiną wrzątku i zostawiamy na kilka minut. Połowę mango blendujemy z tofu, a drugą kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy, wlewamy do kokietek i posypujemy migdałami. Pieczemy 25min w 200stopniach.
100g tofu
60g płatków owsianych
200g mango
łyżka płatków migdałów
Wykonanie:
Płatki zalewamy odrobiną wrzątku i zostawiamy na kilka minut. Połowę mango blendujemy z tofu, a drugą kroimy w kostkę. Wszystko razem mieszamy, wlewamy do kokietek i posypujemy migdałami. Pieczemy 25min w 200stopniach.
22B/18T/79W/525kcal
***
Dzięki zmianą rodzimy się na nowo.
Czasem w naszym życiu zachodzą nagłe zmiany. Często objawia się to zmianą naszego charakteru, wyglądu lub poglądów. Zmieniamy perspektywę patrzenia na świat. Inaczej go rozumiemy i chcemy pełnić w nim inne role. Czasem nowe narodzenie oznacza pozbycie się ciężkiej dolegliwości lub choroby.
W życiu możemy narodzić się wiele razy. Nawet więcej niż kot, który posiada tych żyć 7.
Ja ponoć wczoraj narodziłam się na nowo, po nastawianiu każdej części ciała. Lekarz obiecał znaczne poprawy wyników i mniejszą kotuzjogenność.
Więc ja urodziłam się wczoraj.
Dzięki zmianą rodzimy się na nowo.
Czasem w naszym życiu zachodzą nagłe zmiany. Często objawia się to zmianą naszego charakteru, wyglądu lub poglądów. Zmieniamy perspektywę patrzenia na świat. Inaczej go rozumiemy i chcemy pełnić w nim inne role. Czasem nowe narodzenie oznacza pozbycie się ciężkiej dolegliwości lub choroby.
W życiu możemy narodzić się wiele razy. Nawet więcej niż kot, który posiada tych żyć 7.
Ja ponoć wczoraj narodziłam się na nowo, po nastawianiu każdej części ciała. Lekarz obiecał znaczne poprawy wyników i mniejszą kotuzjogenność.
Więc ja urodziłam się wczoraj.
Mango z tofu <3
OdpowiedzUsuńteż mi podpasowało :)
Usuńrobiłam raz owsiankę pieczoną z tofu i była pycha! a Twoja ma jeszcze fantastyczne dodatki :)
OdpowiedzUsuńdziękuję <3
UsuńRozumiem, że druga kokilka jest dla mnie? :D
OdpowiedzUsuńpewnie. Wpadaj :*
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuń<3
Usuńnic tylko życzyć powodzenia na nowej drodze ;)
OdpowiedzUsuńa owsianki nie piekłam zdecydowanie zbyt dawno!
właśnie ja z bólem serca też ostatnio to stwierdziłam
UsuńPiąteczka za tofu! :D
OdpowiedzUsuńPiona!
UsuńChce Ci się włączać piekarnik na takie upały? Podziwiam :D
OdpowiedzUsuńmiałam ochotę na pieczoną owsiankę :)
UsuńMango pod kruszonką kocham, chociaż tej z tofu jeszcze nie próbowałam ;) Tylko powiedz mi: "wlewamy do kokietek i posypujemy migdałami" - ja je znam jako kokilki, ale nie wiem czy to pomyłka, czy jakaś inna nazwa? Bo mnie już chyba nic nie zdziwi :D
OdpowiedzUsuńCieszę się, że od nowa zaczynasz życie, korzystaj i ciesz się! ;)
moja ciocia zawsze mówi KOKIETKI hhaha a nie wiem jak się to nazywa :)
UsuńSuper pomysł na tofu, muszę wypróbować, bo akurat mam w lodówce! :-)
OdpowiedzUsuńczuję że biedronkowe tofu atakuje XD
UsuńZapisany przepis, świetny pomysł i na pewno było pyszne i słodkie przez mango <3
OdpowiedzUsuńoj tak <3
Usuńminimum składników i maksimum smaku :)
OdpowiedzUsuńnajlepiej :)
UsuńCzasami nie mogę wyjść z podziwu dań, jakie tutaj nam przedstawiasz! :) Bardzo szybko się rozwijasz!
OdpowiedzUsuńdziękuję. Miód na moje uszy i serce. To bardzo dużo dla mnie znaczy <3
Usuńnawet podobne smaki dziś miałysmy na sniadanko :D
OdpowiedzUsuńooo! Piona!
UsuńUwielbiam poeczone owsianki a te z tofu to jedne z moich ulubionych :):)
OdpowiedzUsuńpierwszy i nie ostatni raz u mnie :)
UsuńUwielbiam tofu, ale w owsiance jej nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńgorąco poleczam
Usuń