Składniki:
150g mąki kukurydzianej
50g mąki dyniowej
2 jajka
250g jogurtu
30g oleju kokosowego
proszek do pieczenia
soda
2 gałązki rabarbaru
jabłko
stewia/miód
Wykonanie:
Mąki przesiewamy i dodajemy do nich sodę i proszek do pieczenia. Następnie jajka ubijamy ze stewią bądź innym słodem. Naprzemiennie do masy jajecznej dodajemy mąki i jogurt. Wszystko dokładnie mieszając. Na koniec rozpuszczamy olej kokosowy i dodajemy do ciasta.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Na wierz układamy pokrojone jabłko i rabarbar, lekko wciskamy w ciasto.
Pieczemy 50min w 180stopniach
150g mąki kukurydzianej
50g mąki dyniowej
2 jajka
250g jogurtu
30g oleju kokosowego
proszek do pieczenia
soda
2 gałązki rabarbaru
jabłko
stewia/miód
Wykonanie:
Mąki przesiewamy i dodajemy do nich sodę i proszek do pieczenia. Następnie jajka ubijamy ze stewią bądź innym słodem. Naprzemiennie do masy jajecznej dodajemy mąki i jogurt. Wszystko dokładnie mieszając. Na koniec rozpuszczamy olej kokosowy i dodajemy do ciasta.
Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Na wierz układamy pokrojone jabłko i rabarbar, lekko wciskamy w ciasto.
Pieczemy 50min w 180stopniach
1/6 ciasta:
9B/8T/33W/240kcal
Polecam podawać z jogurtem bądź domowymi powidłami.
9B/8T/33W/240kcal
Polecam podawać z jogurtem bądź domowymi powidłami.
Jeżeli smakuje tak jak wygląda, to to jest jedno ze smaczniejszych ciast!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
jest pyszne i mega sycące. 2 kawałki i po 4 godzinach jeszcze syta byłam
UsuńWygląda cudnie, a smakuje pewnie jeszcze lepiej!
OdpowiedzUsuńjest genialne
UsuńPodkradam duży kawałek :-)
OdpowiedzUsuńspoko :)
UsuńDynia z rabarbarem- intrygujące połączenie *-*
OdpowiedzUsuńjeszcze jabłko i tak w jesienne klimaty, zwłaszcza z powidłami
UsuńPiękne połączenie, trochę jesienne ale ono też jest równie przyjemne. :-)
OdpowiedzUsuńlubie bardzo jesienne połączenia :)
Usuńsuper ciacho - musi być bardzo pyszne :)
OdpowiedzUsuńi jest. :D
UsuńUwielbiam rabarbar w cieście :*
OdpowiedzUsuńja go pokochałam niedawno
UsuńRobiłam prawie identyczne :)
OdpowiedzUsuńwybacz, zainspirowałam się :) mam nadzieję że nie jesteś zła :)
UsuńJasne że nie! :) Ale miło by mi było gdybyś podała źrodło inspiracji :)
Usuńbędziesz mi gotować? :D za każdym razem jak odwiedzam Twojego bloga jestem zachwycona :)
OdpowiedzUsuńkocham gotować dla innych, więc jestem na tak :)
UsuńWygląda przepięknie, uwielbiam takie ciasta:)
OdpowiedzUsuńkocham fit ciasta <3
UsuńCiasta z rabarbarem zdecydowanie w mojej czołówce ;)
OdpowiedzUsuńw mojej również
Usuńdooobre Ci wyszło ! :)
OdpowiedzUsuńpotwierdzam
Usuńchcę kawałek!
OdpowiedzUsuńwysłałabym, ale już nie ma
UsuńPiękne jest! Ten rabarbar pasuje w tym cieście idealnie :)
OdpowiedzUsuńtak mi sie wymarzyło :)
Usuńwspaniałe ciacho i ma genialny kolor!
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńSmaczne! :)
OdpowiedzUsuń♥
UsuńJesteś mistrzynią zdrowych wypieków ;D
OdpowiedzUsuńnie będę spoczywać na laurach spokojnie :)
UsuńTwoje wypieki są najlepsze :) Ps. dzisiaj robiłam rodzince Twoje kukurydziano-orzechowe ciacho z posta nr 7 (tylko z nektarynkami i płatkami migdałów) i rodzice byli zachwyceni zapachem i smakiem. ;)
OdpowiedzUsuńtak mi miło, niczym miód rzepakowy na moje serduszko <3 mam nadzieję że ty też spróbujesz :)
Usuń