4porcje
Składniki:
200g mąki ryżowej (można użyć 400g mąki razowej)
200g mąki razowej
jajo
1/3 szkl wody
jagody
Wykonanie:
Mąkę mieszamy z wodą i jajem do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gdy ciasto będzie już odpowiednio ugniecione wykładamy je na stolnice i rozwałkowujemy.
Wycinamy kółka i łyżeczką nakładamy do środka jagody.
Pierogi zalepiamy i gotujemy 3min we wrzątku.
1porcja
13B/3T/78W/385kcal
***
Nic nie zdziałasz jeśli nie zaczniesz teraz!
Nie możesz siedzieć i wciąż powtarzać ,,od jutra" ,,od poniedziałku" itd
Odkładając działania na później prawda jest taka, że nic nie zdziałasz.
Więc wstań teraz i zmieniaj: siebie, swoje nastawienie i myślenia, a w ten sposób zmienisz świat.
SWÓJ ŚWIAT
Składniki:
200g mąki ryżowej (można użyć 400g mąki razowej)
200g mąki razowej
jajo
1/3 szkl wody
jagody
Wykonanie:
Mąkę mieszamy z wodą i jajem do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Gdy ciasto będzie już odpowiednio ugniecione wykładamy je na stolnice i rozwałkowujemy.
Wycinamy kółka i łyżeczką nakładamy do środka jagody.
Pierogi zalepiamy i gotujemy 3min we wrzątku.
1porcja
13B/3T/78W/385kcal
***
Nic nie zdziałasz jeśli nie zaczniesz teraz!
Nie możesz siedzieć i wciąż powtarzać ,,od jutra" ,,od poniedziałku" itd
Odkładając działania na później prawda jest taka, że nic nie zdziałasz.
Więc wstań teraz i zmieniaj: siebie, swoje nastawienie i myślenia, a w ten sposób zmienisz świat.
SWÓJ ŚWIAT
Uwielbiam z jagodami!
OdpowiedzUsuńja też <3
UsuńNazbieralam jagod z tata to i na jagidy musi przyhsc czas! Robue koniecznie! <3
OdpowiedzUsuńja zbieram z przyjaciołką :)
UsuńWyglądają tak pyysznie!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
dziękuję <3
UsuńPrzypominasz mi o moich wyrzutach sumienia, że jeszcze nie było u mnie pierogów z jagodami w te wakacje, to zniewaga tego wspaniałego dania. Może znajdę w końcu chwilę, żeby sobie polepić, bo wakacje bez pierogów to wakacje stracone ;) Mam nadzieję, że wyjdą udane jak Twoje :)
OdpowiedzUsuńteż tak uważam. Ja je robie raz w roku :D taka tradycja :)
UsuńChociaż wolę pierogi na słono to jednak takim bym nie odmówiła! :-)
OdpowiedzUsuńto zapraszam, 3 porcje w zamrażarce :*
UsuńSwietny przepis! Koniecznie musze zrobic takie pierogi. Ile sztuk Ci wyszlo z podanego przepisu? Post-no coz,nic dodac nic ujac-To po prostu JA! Zawsze mowie-od poniedzialku. Musze to zmienic. Dzieki,ze mnie oswiecilas:-).
OdpowiedzUsuńMi wyszły 24 pierogi :D
UsuńWyglądają tak fenomenalnie, że w życiu nie powiedziałabym, że skład jest taki prosty ;)
OdpowiedzUsuńa widzisz :)
Usuńwczoraj jadłam na obiad z jagodami, niebo <3
OdpowiedzUsuńwiem <3
UsuńOstatnio nazbierałam dużo jagód! :D
OdpowiedzUsuńmożesz się podzielić :)
UsuńDzieciństwo mi się przypomniało - pierogi mojej babci... :)
OdpowiedzUsuńOooo bajka <3
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńAle cudowne! Nigdy nie jadłam pierogów w takiej odsłonie smakowej :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuńjedziesz na oomy?
OdpowiedzUsuńnie :( przez kontuzję się nie dostałam :(
UsuńWyglądają super, ale nie lubię pierogów na słodko, ale talerzyk mega :)
OdpowiedzUsuńz ikei <3
UsuńZdrowo i pysznie.. to uwielbiam :D
OdpowiedzUsuń