Składniki:
40g mąki żytniej razowej
łyżka budyniu bez cukru
łyżka mąki kukurydzianej
jajo
woda do uzyskania konsystencji
Dodatki:
łyżka dżemu 100% (ok30g)
łyżka masła orzechowego (20g)
łyżeczka miodu rzepakowego
pół kiwi
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni
***
,,Kto pyta nie błądzi''
,,Mądrym jest ten co pyta"
Często boimy się o coś zapytać o coś innych. Jest to często przyczyna wielu niedopowiedzeń i konfliktów, lub życia w niewiedzy.
Nie bójmy się zadawać pytań i przyznawać, że czegoś nie wiemy.
Korona nam z głowy nie spadnie, a staniemy się mądrzejsi.
Myślę, że dziewczyny z mojej grupy myślą, że nowe kolce (kupiłam wczoraj, takie cudowne, zakochałam się w nich) ufundował mi klub, dlatego były wczoraj dla mnie takie dziwne. Jednak nie wiedzą, że kupiłam je za własne pieniądze.. Nikt się mnie nie pytał więc nie będę się tłumaczyć.
40g mąki żytniej razowej
łyżka budyniu bez cukru
łyżka mąki kukurydzianej
jajo
woda do uzyskania konsystencji
Dodatki:
łyżka dżemu 100% (ok30g)
łyżka masła orzechowego (20g)
łyżeczka miodu rzepakowego
pół kiwi
Wykonanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy i smażymy na rozgrzanej patelni
13B/20T/73W/ 510kcal
***
,,Kto pyta nie błądzi''
,,Mądrym jest ten co pyta"
Często boimy się o coś zapytać o coś innych. Jest to często przyczyna wielu niedopowiedzeń i konfliktów, lub życia w niewiedzy.
Nie bójmy się zadawać pytań i przyznawać, że czegoś nie wiemy.
Korona nam z głowy nie spadnie, a staniemy się mądrzejsi.
Myślę, że dziewczyny z mojej grupy myślą, że nowe kolce (kupiłam wczoraj, takie cudowne, zakochałam się w nich) ufundował mi klub, dlatego były wczoraj dla mnie takie dziwne. Jednak nie wiedzą, że kupiłam je za własne pieniądze.. Nikt się mnie nie pytał więc nie będę się tłumaczyć.
śliczne naleśniczki i w dodatku takie zdrowe :)
OdpowiedzUsuńtez nie lubie takich sytuacji...i nie rozumiem skąd tyle zawiści w ludziach, zwłaszcza w dziewczynach!
Chłopacy tacy nie są.. ,,Gdzie diabeł nie może tam babe pośle" XD haha
UsuńPrezentują się fantastycznie. Nigdy nie robiłam naleśników, aż wstyd się przyznać. :D Jednak wezmę od Ciebie przepis i spróbuję! :-)
OdpowiedzUsuńJa dopiero niedawno opanowałam tą trudną sztukę :)
UsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńAle ten brązowy kolorek kusi! Musiały być pyszne, a jakie zdrowe *.*
OdpowiedzUsuńzdrowe=smaczne :) ♥
Usuńnaleśniki ♥.♥
OdpowiedzUsuńnaleśnikowelove ♥
UsuńOstatnio chciałam zrobić z żytniej razowej i mi przywarły :c Jutro spróbuję jeszcze raz!
OdpowiedzUsuńPosmaruj papierowy ręcznik oliwą i posmaruj patelnie i smaż na małym ogniu i one zaczną się same podnosić jak będą gotowe do przewrócenia :)
UsuńNigdy nie usmażyłam takich pięknych naleśników, ja Ty... Masz jakiś sprawdzony patent, aby zawsze wychodziły ? :D
OdpowiedzUsuńnatłuszczam delikatnie patelnie i ją mocno rozgrzewam, ale jak nalewam na nią cisto to zdejmuje ją z ognia. I do ciasta dodaje mąkę kukurydzianą :) najważniejsze to żeby czekać aż naleśniki będą gotowe do przewrócenia, wtedy zaczynają się same podnosić :)
Usuń